Aerline H 949
© Janne Bugtrup     Klicka för större bild
Aerline H

AVELSRESULTAT

Framgångsrika avkommor

Redan i den första årgången fick Aerline H en godkänd son. AER godkändes år 2002 som hopphingst redan vid tre års ålder. Därefter har flera föl efter Aerline H blivit diplomerade och nått framgångar både i unghäst-tester och i kvalitetstävlan. De senaste åren har avkommor från Aerline H nått finalen i samtliga hopp-championat.

De äldre avkommorna visar sig i de svåra klasserna ute på tävlingsbanorna. Aerline-avkommor har vunnit flera nationella mästerskap, i Sverige och internationellt. Många Aerline-avkommor har exporterats.

  ANDY (e. Aerline H u. Pepsy ue. Pepe, med Utrillo i fjärde led), uppfödare Lotta Eliasson och Sara Uggelberg, vann Grekiska Mästerskapet i hoppning för seniorer. Vi har fått några bilder från uppfödarna. (Klicka för större bild):
  Andy e. Aerline H
©Vassilis
Andy e. Aerline H
©Vassilis
  Sara skriver att Andy är en fantastisk avkomma som vunnit eller placerat sig i nästan alla starter. Han har dessutom en helsyster Acapella som redan visat sin förmåga och skall börja tävla på allvar nästa år. Vi håller tummarna för att Acapella blir lika bra som Andy !
   
  AERNST (e. Aerline H u. Martina ue. Marduk), uppfödare Åsa Skoog, vann Svenska Juniormästerskapet i hoppning i Umeå med Nicole Holmén i sadeln. Nicole´s syster Stephanie kom på andra plats med VDL Titanic. ( se reportage i Ridsport nr 19 2009) (Klicka för större bild):
  Aernst e. Aerline H
©Holmén
Aernst e. Aerline H
©Holmén
  Stall H gratulerar uppfödare, ägare och ryttare till framgångarna


Hög dräktighetsprocent

En viktig egenskap hos en hingst (som ofta förbises) är spermakvaliteten. För stoägaren är det viktigt att veta att Aerline H har mycket hög dräktighetsprocent både på uppstallningsstationen och på stationer som tar emot transportsemin. I flera fall har ston man hela säsongen försökt få dräktiga med andra hingstar i slutet av säsongen istället blivit dräktiga efter första försöket med semin från Aerline H. Under de senaste åren har dräktighetsprocenten varit över 90 % för AI, TAI och FAI.


Allmänt om AERLINEs förvärvning

Det är nu belagt att Aerline H förärver både sitt goda temperament, sina goda rörelser, sin reslighet i exteriören och sin hoppförmåga. Även huvudform och hals går ofta igenom hos avkommorna. Aerline H har ett skimmelanlag och ett brunt anlag vilket innebär statistiskt sett att ca 50 % av hans föl undan bruna ston blir bruna. Även skimmelston (med ett brunt anlag) kan få bruna föl (25 %) medan ston med dubbla skimmelanlag som bekant alltid får skimmelavkommor (även med en brun hingst).


Nöjda stoägare

Många stoägare hör spontant av sig och berättar att deras föl efter Aerline H är det bästa föl de fått. Vi tar tacksamt emot både brev, e-mail och foto (gärna elektroniskt) och vill gärna hålla kontakt med uppfödare och ägare till avkommor efter Aerline H. Hör gärna av Dig så att vi kan uppdatera vårt adressregister.

Avkommor presenteras närmare i ett särskilt avsnitt.© Stall-H Senaste ändring - Last modified: